Multimediální výstava fotografií

20.12.2013 13:58

Výstava tak trochu jinak

To tu ještě nebylo! Ve čtvrtek 19.12.2013 se v předvánočním Přerově odehrála unikátní událost. Návštěvníci z řad veřejnosti a žáků základních škol, kteří téměř zaplnili prostor místního kina Hvězda, měli možnost shlédnout originální multimediální výstavu fotografií.

Výstava samotná byla vyvrcholením celoroční práce mladých přerovských fotografů – žáků základní školy, kteří se sdružili do neformálního uskupení Photo Team Přerov.  K vidění bylo přes 500 nejzdařilejších fotografií, které vznikly během aktivit v roce 2013 v rámci mládežnického projektu 3D Element. Účastníci projektu se po celý rok věnovali problematice fotografování. Pod dozorem a radami zkušených fotografů postupně pronikali do tajů foto tvorby. Ve svých snímcích se pak snažili zachytit obraz obohacený o další rozměr. Nejednalo se tedy o 3D projekci, nýbrž o dvourozměrné obrázky se skrytým – třetím elementem.

Projekt byl natolik motivační, že se podařilo iniciovat zájmový útvar s podporou přerovského magistrátu, který se i nadále bude snažit přitáhnout mladé lidi ke smysluplnému trávení volného času.

Projekt byl realizován za finanční podpory programu EU Youth in Action a za mediální podpory Přerovského deníku.  Podrobnější informace o projektu samotném a samozřejmě fotografie lze nalézt na webu www.3Dsvet.webnode.cz.

Photo Team Přerov